Släpp in ljuset i bostaden

Öppna planlösningar och generöst med ljusinsläpp är populärare än någonsin förr, och det är föga att förvånas över. Känslan öppna planlösningar ger en bostad är svårt att ersätta, – bostaden känns luftig, rymlig och härligt ljus. Dessutom ökar känslan av samhörighet med dem vi delar bostaden med. Mycket ljusinsläpp säger sig självt, bostaden blir ljus och härlig och vi blir omedelbart piggare. Vem tillverkar glasväggar som löser det vanliga dilemmat mellan fördelarna av en öppen planlösning och behovet av att kunna skärma av.

Sverige och vinterhalvåret

Vi lever i ett avlångt och vackert land, som är underbart på otaliga sätt – allt mellan vacker natur, härliga kulturer och tilltalande städer. Däremot är det svårt att förneka en av de största nackdelarna med Sverige, – nämligen det vinterhalvåret vi just nu befinner oss i. Vintern är även den en underbar årstid, men mindre underbar blir den när intaget av solljus blir närmast obefintligt och ögonen hänger tröttare än någonsin förr. För många som arbetar heltid i Sverige är det svårt att hinna möta dagsljuset utomhus – när vi åker till arbetet har solen inte gått upp än och när vi kommer hem från arbetet har den redan hunnit gå ned. Då är ett generöst intag av dagsljus i bostaden och på kontoret avgörande för oss. Flytta elavtal?

Släpper in ljuset och stoppar upp oljud

Det som skiljer glasväggar och skiljeväggar i glas från vanliga glasväggar är deras ljudisolerande funktion. Med glasväggarna kan man släppa in välbehövligt ljus i bostaden, och samtidigt skärma av från oljud och ljud från angränsande rum i bostaden. Med glasväggar från Smidesrum behålls den underbara känslan av en öppen planlösning, samtidigt som vi kan skärma av och få en plats för att arbeta i lugn och ro, till exempel. Glasväggar för kontor är även en perfekt lösning för att behålla en öppen känsla på kontoret, samtidigt som arbetet kan utföras i tystnad. Med glasväggar i bostaden kan vi tillverka fler rum på samma yta, utan att använda väggar som kräver stor yta.